Dutch Quarter Ton Cup (DQTC) 2021

Introductie

De Dutch Quarter Ton Cup (DQTC) wordt wederom onder ORC verzeild. Dat is voor sommige zeilers misschien een drempel maar maakt het zeilen onder rating wel eerlijk en leuk. Meer info over zeilen onder ORC is HIER of op de website van de Noordzee Club te vinden.

In samenwerking met diverse wedstrijd organiserende verenigingen en de Noordzee club wordt in 2021 de negende editie van de DQTC verzeild!

Evenementen 2021

We houden de Corona maatregelen en de aanbevelingen van NOC*NSF en het Watersportverbond uiteraard goed in de gaten maar we gaan er van uit dat er (later dit jaar…) gewoon gezeild kan worden. 

1. GEANNULEERD – Van Uden Reco Stellendam Regatta, 23 – 25 april @ Stellendam

2. GEANNULEERD – Y Torenrace,  1 – 2 mei @ Durgerdam

3. Almere Haven Race Weekend, 8 – 9 mei @ Almere Haven

Op zaterdag 29 mei vindt – mits de Corona regels het toelaten – in de middag in Monnickendam de droge 1/4 ton seizoensopening plaats. René Sepers van de ‘Cool Kid’ en van Waterland Yacht Service neemt ons dan mee in de wereld van het tuigen van een boot (soorten tuigage, welke soorten verstaging zijn er, hoe dik is nodig op een 1/4 tonner, hoe zet je een mast recht op een boot, dat soort dingen). Verzoek om via dit FORMULIER je interesse te tonen.

In het weekend van 12 en / of 13 juni staat een leerzame en gezellige 1/4 Ton training gepland vanuit Jachthaven Naarden. Details volgen.

4. Deltaweekend, 18 – 20 juni @ Zierikzee

5. Pampus Regatta, 4 – 5 september @ Durgerdam

6. Zuiderzee Regatta & NK ORC 4, 10- 12 september @ Muiden

Het komt vaak voor dat 1/4 ton zeilers bemanning zoeken voor een evenement. Zin om op te stappen? Of zoek je bemanning voor een evenement? Laat het ons weten via kwarttonzeilers@gmail.com.

Interesse of vragen? Stuur ons een mail via kwarttonzeilers@gmail.com.