Introductie

De Dutch Quarter Ton Cup (DQTC) is in 2022 wederom onder ORC verzeild. Dat is voor sommige zeilers misschien een drempel maar maakt het zeilen onder rating wel eerlijk en leuk. Meer info over zeilen onder ORC is HIER of op de website van de Noordzee Club te vinden.

In samenwerking met diverse wedstrijd organiserende verenigingen en de Noordzee Club is in 2022 de tiende (!) editie van de DQTC verzeild. Bij onderstaande evenementen waren punten te verdienen voor de DQTC 2022

1. Y Toren, 7 – 8 mei vanuit Durgerdam
2. Almere Haven Race Weekend, 14 – 15 mei vanuit Almere Haven
3. Deltaweekend, 24 – 26 juni vanuit Zierikzee
4. Pampus Regatta, 3 – 4 september vanuit Muiderzand
5. Zuiderzee Regatta (ook NK ORC4), 9 – 11 september vanuit Muiden

Uiteindelijk heeft Ben Hoefsloot met zijn Sprinta DS FURIE de jubileumeditie gewonnen gevolgd door Geert Nell met zijn WHITE SPIRIT en Bart Sel met zijn SECOND WAVE. In t0taal zeilden 11 1/4 tonners een of meerdere evenementen. We hopen dat in 2023 weer wat meer 1/4 tonners aan de wedstrijden mee gaan doen!

Naast deze evenementen is op zaterdag 11 junieen gezellige 1/4 ton bijeenkomst vanuit Jachthaven Naarden georganiseerd. Maar liefst 20 (!) 1/4 tonners waren aanwezig en dat gaan we in 2023 zeker dunnetjes over doen!

Het komt vaak voor dat 1/4 ton zeilers bemanning zoeken voor een evenement. Zin om op te stappen? Of zoek je bemanning voor een evenement? Laat het ons weten via kwarttonzeilers@gmail.com.

Interesse of vragen? Stuur ons een mail via kwarttonzeilers@gmail.com.