Introductie

De Dutch Quarter Ton Cup (DQTC) wordt wederom onder ORC verzeild. Dat is voor sommige zeilers misschien een drempel maar maakt het zeilen onder rating wel eerlijk en leuk. Meer info over zeilen onder ORC is HIER of op de website van de Noordzee Club te vinden.

In samenwerking met diverse wedstrijd organiserende verenigingen en de Noordzee club wordt in 2021 de negende editie van de DQTC verzeild!

Evenementen 2021

We houden de Corona maatregelen en de aanbevelingen van NOC*NSF en het Watersportverbond uiteraard goed in de gaten maar we gaan er van uit dat er (later dit jaar…) gewoon gezeild kan worden.

1. GEANNULEERD – Van Uden Reco Stellendam Regatta, 23 – 25 april @ Stellendam

2. GEANNULEERD – Y Torenrace,  1 – 2 mei @ Durgerdam

De droge 1/4 ton seizoensopening die op zaterdag 29 mei gepland stond is helaas ook geannuleerd. We gaan kijken of René Sepers van de ‘Cool Kid’ en van Waterland Yacht Service ons later dit jaar meeneemt in de wereld van het tuigen en trimmen van een boot.

In het weekend van 12 en / of 13 juni staat een leerzame en gezellige 1/4 Ton training gepland vanuit Jachthaven Naarden. Details volgen.

3. GEANNULEERD Deltaweekend, 18 – 20 juni @ Zierikzee

4. GEANNULEERD Almere Haven Race Weekend, 26 en 27 juni @ Almere Haven (vanwege Corona verplaatst, stond gepland in het weekend van 8 en 9 mei)

5. Pampus Regatta, 4 – 5 september @ Durgerdam

6. Zuiderzee Regatta & NK ORC 4, 10- 12 september @ Muiden

Het komt vaak voor dat 1/4 ton zeilers bemanning zoeken voor een evenement. Zin om op te stappen? Of zoek je bemanning voor een evenement? Laat het ons weten via kwarttonzeilers@gmail.com.

Interesse of vragen? Stuur ons een mail via kwarttonzeilers@gmail.com.