Inleiding
Welkom op de website van de Nederlandse ¼ ton zeilers (Dutch ¼ ton fleet). In 2013 is tijdens de Lenco regatta op het IJsselmeer voor Lelystad de eerste Dutch Quarter Ton Cup (DQTC) 2013 georganiseerd voor de vele jong bejaarde race monsters die in Nederland liggen. In 2014, 2015, 2016 en 2017werd de DQTC verzeild tijdens een kleine laagdrempelige competitie.Deze website is opgezet om eigenaren en liefhebbers van 1/4 tonners te informeren en enthousiasmeren over evenementen en natuurlijk over de weer springlevende klasse.

Ter ere van de DQTC van 2013, 2014, 2015 en 2016 zijn boeken gemaakt over de geschiedenis en ontwikkeling van de ¼ tonners met verhalen van ontwerpers, bouwers en zeilers. PDF exemplaren van beide boeken zijn gratis te downloaden van de pagina MEDIA. Het boek van 2017 is bijna af en wordt ook op deze pagina geplaatst.

Voel je vrij om contact met ons op te nemen!

Bekijk ook onze pagina op Facebook

Sponsoren DQTC 2018!
Deze website, de revival van de 1/4 tonners in Nederland en de Dutch Quarter Ton Cup 2018 worden mede mogelijk gemaakt door:

StarTracking. Dit bedrijf biedt een uitgebreid pakket aan producten voor het opsporen, volgen en beveiligen van uw eigendom. Tevens heeft StarTracking in de afgelopen jaren een aantal voor de watersport zeer interessante instrumenten ontwikkeld, die aangeboden worden in de webshop op www.star-tracking.com

Apollo Sails Benelux. Deze zeilmaker voor cruising- en clubwedstrijdzeilen is ook officieel Banks Sails Nederland. Via Banks Sails is er een schat aan ervaring op het gebied van wedstrijdzeilen. Ooit gedacht aan mooie (mebraan)zeilen voor je 1/4 tonner? Arjan gaat graag het gesprek met je aan en laat graag zien wat er mogelijk is.

Apollo Sails Cruising - www.apollosails.nl
Banks Sails Racing - www.bankssails.nl

Zeilmakerij Köster Sails. Ook deze allround zeilmakerij uit Enkhuizen - met een belangrijke focus op de watersportsector - sponsort de DQTC dit jaar! Al ruim 30 jaar staat Köster Sails bekend om hun buiskappen, bootkappen en achtertenten welke ze met oog voor detail in hoge kwaliteit leveren. De belangrijkste drijfveer is passie voor het vak en passie voor watersport. Ze dragen graag bij aan uw behouden vaart!

Meer info is te vinden op de website www.kostersails.nl

Nieuws

DQTC regatta book 2017
Het heeft iets langer geduurd dan gepland maar het Dutch Quarter Ton Cup regatta book 2017 is - dikker dan ooit en - te downloaden van de pagina MEDIA. Dank aan allen die input hebben geleverd en natuurlijk dank aan de sponsoren die de opmaak van het boek mogelijk hebben gemaakt. Veel lees plezier! 

Seizoensopening
Zaterdag 17 februari is in Naarden bij de R&ZV Naarden de Droge 1/4 Ton Seizoensopening georganiseerd. Ruim 30 1/4 ton zeilers waren aanwezig en luisterden aandachtig naar de lezing van Henk Plaatje over de Regels voor Wedstrijdzeilen. Het was een zeer geslaagde en gezellige middag. 

Zaterdag 256 mei vindt er waarschijnlijk in Muiderzand een gratis ORC Groepsmeting plaats voor 1/4 tonners. Er hebben zich al twee eigenaren gemeld. Let op: Geen kosten voor de meting, de ORC meetbrief moet wel worden betaald. Interesse? Stuur even een mail naar kwarttonzeilers@gmail.com

Brainstorm over DQTC 2018
Op 16 november kwamen enkele enthousiaste 1/4 ton zeilers bij de R&ZV Naarden bijeen om de DQTC van 2017 te evalueren en plannen te maken voor de DQTC 2018. Het was een geslaagde avond, binnenkort meer info!

11 september
Nu de Pampus Regatta is verzeild is de eindstand voor seizoen 2017 bekend!
Benieuwd? Klik hier